today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι επόμενες κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με «άξονα» το Predator και την ακρίβεια

Τις εξελίξεις από το δεύτερο «γύρο» των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, μέσω του Predator, περιμένουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να προβούν στις επόμενες κινήσεις τους, με στόχο το «στρίμωγμα» Μητσοτάκη.

Προς το παρόν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη επικεντρώνονται στο καυτό πρόβλημα της ακρίβειας που ήταν και ο βασικός λόγος της χθεσινής εντυπωσιακής κινητοποίησης και 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων.

Του Κώστα Πασίση

Ο Αλέξης Τσίπρας είδε την απεργία για την ακρίβεια ως μια ευκαιρία συμπόρευσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ο μεν πρώτος ήταν στο υπουργείο Εργασίας και ο δεύτερος στην άλλη πλευρά του λόφου, στην πλατεία Κλαυθμώνος…

Την ίδια στιγμή ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρισκόταν στα Προπύλαια.

Υπό το πρίσμα αυτό τα κόμματα της Αντιπολίτευσης διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης, χωρίς όμως να είναι σε γραμμή «μετώπου».

Στον «πρωινό καφέ» της Κουμουνδούρου συζητήθηκαν οι υποκλοπές, η ακρίβεια, ο απόηχος του Πάτση, ενώ στην ατζέντα προστέθηκε και το θέμα των σχέσεων της Κυβέρνησης με τα μίντια, στη βάση ότι κάτι κινείται… μετά από κάποια αιχμηρά δημοσιεύματα από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης.

Τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ζύγισαν» την κατάσταση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Μαξίμου είχε μικρή φθορά από τον παρακολούθηση στον Ανδρουλάκη, αλλά οι δημοσκοπήσεις είναι «φωτογραφίες» της στιγμής και σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Κατά την άποψη τους η «ψαλίδα» των δυο κομμάτων κλείνει και στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του παρότρυνε τον Αλέξη Τσίπρα αν αισθάνεται πολιτικά δυνατός, αν έχει κότσια, να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη ιδέα είχε περάσει από το μυαλό των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, αλλά απορρίφθηκε μετά πολλών …επαίνων με το επιχείρημα ότι έρχεται η ψήφιση του προϋπολογισμού που ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εκτός αυτού μια πιθανή πρόταση μομφής προς την Κυβέρνηση, θα λειτουργούσε υπέρ της, καθώς θα έκανε «μπετόν αρμέ» την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η λύση που προτιμήθηκε στην Κουμουνδούρου είναι η επικαιροποίηση της ερώτησης Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις με βάση το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδος Documento.

O ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεση του προς το Μαξίμου, με «πολιορκητικό κριό» τις υποκλοπές, εξού και η προαναγγελία από την Όλγα Γεροβασίλη ότι θα πάει στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει μήνυση, επειδή παρακολουθείτο και το δικό της κινητό.

Στην Χαριλάου Τρικούπη ο Νικος Ανδρουλάκης νιώθει δικαιωμένος που έφερε στο φως της δημοσιότητας το μείζον θέμα των υποκλοπών και επιμένει να κινείται θεσμικά.

Έχει ήδη προαναγγείλει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζητά από την Κυβέρνηση να άρει το απόρρητο για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να μην αιωρούνται σκιές…

Επιπλέον κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι κάνει ότι μπορεί για να συγκαλύψει τις ευθύνες του.

Οι σχέσεις με το Μαξίμου είναι ανύπαρκτες. Αυτό όμως δε σημαίνει – τονίζουν συνεργάτες του – ότι έχει έλθει πιο κοντά με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση και με τους δυο, έχοντας ως δεδομένο ότι η ακραία πόλωση που ήδη διαφαίνεται και έχει αρχίσει να σκεπάζει το πολιτικό σκηνικό, λειτουργεί υπέρ των δυο μεγάλων κομμάτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση  εάν προτίθεται να συζητήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι τις εκλογές, ανέφερε ότι εάν τα ποσοστά είναι τέτοια ώστε οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας να μην έχουν το ρόλο που είχαν μέχρι τώρα, ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα», δίνοντας με αυτό τον τρόπο το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ