today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε νέους διχασμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κ.Τσίπρα

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι συμπερασματικά σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αναδείχθηκαν στη σημερινή ενημέρωση, «στην Ελλάδα εν μέσω της δυσκολότερης συγκυρίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία. ‘Αρχισαν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Η ανεργία μειώνεται ραγδαία και οι επενδύσεις αυξάνονται αλματωδώς, οι εξαγωγές μας καλπάζουν, αναπτύσσονται συνέργιες των ελληνικών με κορυφαία ιδρύματα των ΗΠΑ και προσελκύονται αλλοδαποί φοιτητές στη χώρα. Οι πολιτικές μας στα ενεργειακά και τη διαχείριση των κρίσεων γίνονται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρότυπα. Η εξυπηρέτηση από το κράτος, η συναλλαγή με το Δημόσιο δεν είναι πλέον συνώνυμο της ουράς της ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης. Τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια φυλάσσονται και είναι αδιαπέραστα. Απέναντι στην ακρίβεια τρέχουμε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη κοινωνικά προγράμματα στήριξης με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και στον άνθρωπο. Και αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά από όσα κοσμογονικά συντελούνται.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, την πραγματικότητα μιας Ελλάδας που προοδεύει , που πασχίζει να αφήσει πίσω της χρόνια προβλήματα και παθογένειες έχουμε και μια σειρά από άλλες αντιλήψεις, που εκφράζονται από συγκεκριμένους, γνωστούς σε όλους πολιτικούς χώρους. Αντιλήψεις που αντιστρατεύονται οτιδήποτε πάει μπροστά την Ελλάδα και βελτιώνει τη ζωή του Έλληνα πολίτη». Οι αντιλήψεις αυτές όπως είπε πασχίζουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην αχρειότητα και τη συκοφαντία αλλά η κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις μειοψηφικές αντιλήψεις γιατί έχει μαζί της την ισχυρή και αποφασισμένη πλειοψηφία των Ελλήνων που έχει όραμα προόδου, που πιστεύει στην προσπάθεια που γίνεται, βλέπει τα αποτελέσματα της προσπάθειας και πιστεύει στη δημοκρατία και την ομαλότητα.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει νέους διχασμούς. Η Ελλάδα δεν αντέχει διχασμούς. Δεν θα επιτρέψει διχασμούς που επιχειρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα και μιας ομάδας ιδεοληπτικών τριγύρω του. Η απάντηση στο σχέδιό τους να μας κρατήσουν γατζωμένους πίσω, να σταματήσουν αυτή την κοσμογονία, είναι η θεσμικότητα. Όλα θα γίνουν όπως ακριβώς προβλέπουν οι θεσμοί. Στο θεσμικό επίπεδο, στη Δικαιοσύνη, εκεί θα αναδειχθεί η αλήθεια εκεί θα θριαμβεύσει το φως».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ολοκληρώνοντας: «Θα κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί αυτό απαιτεί η συνείδησή μας και το αξιακό πλαίσιο που μας έβαλε στην πολιτική και μας έφερε στην διακυβέρνηση. Θα κινηθούμε όμως προς αυτήν την κατεύθυνση και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι δεν έχουμε το δικαίωμα, δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε η κοσμογονία που συντελείται να μείνει στη μέση, να σκιαστεί αρχικά και να διακοπεί στη συνέχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ