today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

ΗΠΑ: Θρίλερ στις ενδιάμεσες εκλογές για τον έλεγχο της Γερουσίας

Η Τζόρτζια πάει σε δεύτερο γύρο στις 6 Δεκεμβρίου

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζεται η σκληρή μάχη μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Ρεπουμπλικάνοι σημείωσαν μέτριες επιδόσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αλλά οι Δημοκρατικοί απέδωσαν καλύτερα από το αναμενόμενο, καθώς ο έλεγχος της Γερουσίας εξαρτιόταν από τρεις πολιτείες, στις οποίες οι αντίπαλοι παρέμεναν πολύ κοντά το πρωί της Τετάρτης.

Η κούρσα για τη Γερουσία της Τζόρτζια των ΗΠΑ μεταξύ του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου, Ράφαελ Γουόρνοκ, και του Ρεπουμπλικανού, Χέρσελ Γουόκερ, θα πάει σε δεύτερο γύρο στις 6 Δεκεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέλαβαν τουλάχιστον επτά έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Edison Research.

Ακόμη και μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή θα επέτρεπε στους Ρεπουμπλικάνους να περιορίσουν τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τα επόμενα δύο χρόνια στην εξουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο φαίνεται να απέχουν πολύ από τη σαρωτική νίκη του «κόκκινου κύματος» που επιδίωκαν, καθώς οι Δημοκρατικοί απέφυγαν τη βαριά ενδιάμεση ήττα που συχνά μαστίζει τους εν ενεργεία προέδρους οποιουδήποτε κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ