today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ ο Χρ.Σταϊκούρας για να συμμετάσχει στην COP27

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές εργασίες της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP27. Οι εργασίες είναι αφιερωμένες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχουν στόχο την προώθηση «πράσινης» και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ. Σταϊκούρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Mohamed Maait, Επίσης, θα λάβει μέρος στην κλειστή συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, κατά την οποία θα συζητηθούν:

α) Ο ρόλος των υπουργείων Οικονομικών στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα και η σημασία ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στη χάραξη της οικονομικών, δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πολιτικών και

β) ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής και ο συντονισμός δράσεων για την κινητοποίηση χρηματοοικονομικών ροών υπέρ της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τις αναπόφευκτες συνέπειές της.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kristalina Georgieva.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ