today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η ExxonMobil ξεκινά άμεσα έρευνες για φυσικό αέριο σε Πελοποννήσο και Κρήτη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την εξόρυξη φυσικού αερίου, καθώς προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες από την ExxonMobil για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

«Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τον Φεβρουάριο 2022 η κρατική εταιρία ΕΔΕΥ ΑΕ ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσέλκυσης μεγάλων διεθνών επενδυτών για τόνωση του προγράμματος εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Τα ΕΛΠΕ στις αρχές Μαρτίου,ολοκλήρωσαν με επιτυχία, την μεγαλύτερη σεισμική έρευνα της τελευταίας δεκαετίας στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο.

Στις αρχές Νοεμβρίου, με την εκκίνηση του προγράμματος σεισμικών ερευνών στα Δυτικά και Νoτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ με την Ιταλία, η Ελλάδα θα εκτελέσει για πρώτη φορά παράλληλες έρευνες στα βορειοδυτικά και στα νοτιοδυτικά σύνορά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ