ΓΣΕΕ: Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Για αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» κάνει λόγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), καταγγέλλοντας την ενέργεια αυτή και ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας» επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους, που προκήρυξε η Συνομοσπονδία και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας.