today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Συνάντηση Ν.Δένδια με τον Σέρβο ομόλογό του

Με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάσιτς (Ivica Dačić), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Κατά τις συνομιλίες, έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και στις ευρύτερες παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, επισημαίνεται πως η επίσκεψη του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στο εξωτερικό, σε διμερές πλαίσιο, από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 27 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση περί ώρα 12:00, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 13:15 και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ