today-is-a-good-day
19 C
Athens

MYTILINEOS-Greenmakers: Πρόγραμμα ανάπτυξης «Πράσινων» Δεξιοτήτων και σύνδεση με την αγορά εργασίας

Πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η ανάπτυξη της «πράσινης» οικονομίας δημιουργεί νέες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, επιβάλλει  ωστόσο και άμεση προσαρμογή των δεξιοτήτων του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, μέσω ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης, που εστιάζουν στην αναβάθμιση δεξιοτήτων (upskilling) και στην επανακατάρτιση (reskilling).

Σύμφωνα με μελέτες εκατομμύρια άνθρωποι θα εργαστούν στο νέο αυτό μοντέλο, με έμφαση στις «πράσινες» και βιώσιμες πρακτικές, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να καταγράψει το 4ο υψηλότερο ποσοστό αύξησης απασχόλησης στην ΕΕ με την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα (EuroFound, 2019). 

Η δημιουργία «πράσινων» επαγγελμάτων μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τόσο σε αστικές, όσο και σε ημιαστικές περιοχές. Κατανοώντας αυτήν την ανάγκη, η MYTILINEOS συμπράττει με την κοινωνική επιχείρηση knowl και υλοποιεί το Πρόγραμμα #GreenMakers, παρέχοντας δωρεάν κατάρτιση σε 100 άτομα που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, με στόχο να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, σε επαγγέλματα της «Πράσινης» Οικονομίας. Όλοι και όλες που θα συμμετέχουν θα λάβουν ποιοτική κατάρτιση – από επαγγελματίες και επιστημονικούς συμβούλους – σχετιζόμενη με τις «πράσινες» τεχνολογίες, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τις βιώσιμες επαγγελματικές πρακτικές, και θα αποκτήσουν σύγχρονα βιογραφικά που θα διασυνδεθούν με την αγορά εργασίας. 

Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl είναι μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει και υλοποιεί ένα ολιστικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, «χτισμένο» πάνω στα δυνατά σημεία κάθε συμμετέχοντα/ουσας και εντάσσεται στις δράσεις Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας της MYTILINEOS που υλοποιεί στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για Μηδενική φτώχεια (1), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (8).

Ξεκίνησε η υποβολή ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ. 

Λεπτομέρειες και προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://knowl.gr/social/programs/green-makers

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ