today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Συνάντηση της Κ.Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Ουκρανία, μετέβη στο Κοινοβούλιο όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρός του Ruslan Stefanchuk και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Nikolai Trofimenko και ακολούθως περιηγήθηκε στην έκθεση «Evacuation Realities», με σκηνές από τη φυγή των αμάχων με τα τραίνα, κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.

Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου

Κατά την παραμονή της στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, καθώς και τον «Τοίχο Πεσόντων Μαχητών στον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο», όπου εναπόθεσε λουλούδια.

Η κ. Σακελλαροπούλου, ξεναγήθηκε επίσης στις νέες πτέρυγες του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας και επισκέφθηκε την έκθεση «Ουκρανία-Σταύρωση» με ρωσικά τεκμήρια από την εισβολή, καθώς και την έκθεση «Martyrologist-Children» για τα παιδιά που έπεσαν θύματα, στο οποίο και δώρισε ελληνικά παιχνίδια.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εναπόθεσε συμβολικά μια σύνθεση με σιτάρι για τα θύματα του Μεγάλου Λιμού 1932-1933, στο Εθνικό Μουσείο της Γενοκτονίας του Γολοντομόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ