today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες οδοποιίας σε κεντρικούς δρόμους όλης της Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Αθ. Κατσιγιάννη πραγματοποιεί έργα στις λεωφόρους: Κηφισού, Ποσειδώνος και Θησέως στην Καλλιθέα, στον Πειραιά, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στη Βαρυμπόμπη, στον Αγ. Στέφανο, στις περιοχές Μαλακάσα, Καπανδρίτι και Κάλαμο.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει την προτεραιότητα της περιφέρειας στα ζητήματα οδικής ασφάλειας τονίζοντας «προς αυτή την κατεύθυνση, επενδύουμε σε έργα σε όλη την Αττική, που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά και θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς».

Ειδικότερα τα υπό εξέλιξη έργα έχουν ως εξής:

-Συντήρηση οδοστρώματος οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της ΝΕΟΑΚ και της λεωφ. Κηφισού, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα καθόδου, ασφαλτοστρώθηκαν περίπου 80.000 μ² τμηματικά από τον κόμβο της Αττικής οδού μέχρι το ΣΕΦ τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 6 χλμ τελικού μήκους και διαγραμμίστηκε εκ νέου η λεωφόρος.

Από τις 31 Οκτωβρίου ξεκίνησε ασφαλτόστρωση και στο ρεύμα ανόδου από το ύψος της οδού Λένορμαν μέχρι την Δυρραχίου. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν εκτεταμένες φθορές κάτω από τις επιφανειακές στρώσεις και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ειδικού τύπου αποκατάσταση με ειδικό σιδερένιο πλέγμα. Συνολικά θα ασφαλτοστρωθούν 70.000 μ² τα οποία αντιστοιχούν σε 6,5 χλμ μήκος.

Συντήρηση οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο ΠΑΟΔ, περιοχής Πειραιά, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ.

Οι παρεμβάσεις συνολικού μήκους 4.481 μ, σε επιφάνεια ασφαλτοτάπητα 36.233,32 μ2, γίνονται: στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από Σαράφη έως λεωφόρο Αλίμου, στην οδό Κόνωνος, από ακτή Καλλιμασιώτη έως Ομηρίδου Σκυλίτση, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, από κάτω διάβαση έως ΣKAΪ και από ΣΚΑΪ έως Μικράς Ασίας, στην οδό Μικράς Ασίας, από Εθνάρχου Μακαρίου έως Αλιπέδου και στην οδό Αλιπέδου Α’ από Μικράς Ασίας έως Lidl.

-Βελτίωση οδοστρωμάτων στους παράπλευρους της ΠΕΟΑΚ και ΝΕΟΑΛ και στις ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και ΠΕΟ Αθηνών-Χαλκίδας στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Αττικής πρώην ΔΕΣΕ, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώνονται ή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, συνολικού μήκους 8.510,5 μ. με ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια 60.440,42 μ2 στα εξής σημεία: Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, από τον κόμβο της Λυκόβρυσης έως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης,

-Στον δυτικό ΠΕΟΑΛ στη Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο.

-Στον παράδρομο από κόμβο Βαρυμπόμπης προς κόμβο Καλυφτάκη και προς κόμβο της Λυκόβρυσης.

-Στην οδό Τραπεζούντος στον ‘Αγιο Στέφανο, από οδό Δεσμένης προς Καπανδρίτι.

-Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Αττικής πρώην ΔΕΣΕ.

Στα πλαίσια του έργου, έγιναν ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο: της Μαλακάσας 8.200 τμ, στο Καπανδρίτι 5.600 τμ και στον Κάλαμο 9.700 τμ.

Προβλέπονται εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλιακή Βάρκιζας- Σουνίου συνολικής επιφάνειας 100.000 τμ.

Τέλος στη λεωφόρο Θησέως, σε όλο το μήκος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εκτελείται έργο ανακατασκευής ασφαλτικού αντιολισθηρού τάπητα, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ