today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Υπόθεση Πάτση: Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση…

Παρότι η υπόθεση Πάτση πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση, το Μαξίμου βλέπει μια καλή αφορμή να κλείσει τις «τρύπες» στον Πόθεν Έσχες των πολιτικών και να περάσει από «κόσκινο» όλα τα βιογραφικά των στελεχών της και κυρίως των νέων υποψηφίων της στις επικείμενες εκλογές, θέτοντας τον πήχη της διαφάνειας στο πιο ψηλό επίπεδο.

Του Κώστα Πασίση

Στη σκιά της αποπομπής με συνοπτικές διαδικασίες του βουλευτή Γρεβενών το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι όλα στο φως, ενώ και ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο επεσήμανε ότι  η αντίδραση της ΝΔ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για παρόμοιες υποθέσεις.

Το θέμα Πάτση, όμως, απασχολεί έντονα το Μαξίμου γιατί «έσκασε» στην προεκλογική περίοδο και αφορά ένα ηθικής τάξεως ζήτημα με αντανάκλαση στις παραδοσιακές αξίες της Παράταξης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης ερωτηθείς σχετικά είπε ευθέως ότι έχει βλάψει τη ΝΔ το συγκεκριμένο ζήτημα και κυρίως έχει ενοχλήσει τα νέα παιδιά που πιστεύουν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι…

Οι αποκαλύψεις για τις οικονομικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της ΝΔ «ναρκοθετούν» τη μεγάλη επιχείρηση της ΝΔ που είναι σε εξέλιξη για προσέγγιση της νέας γενιάς, μέσω ενός γιγαντιαίου προγράμματος στέγασης των νέων ζευγαριών.

Ταυτόχρονα και η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη δράση των εισπρακτικών εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να έχει παρενέργειες μεγαλύτερες από αυτές των υποκλοπών, αν και η ΝΔ δεν κατέγραψε απώλειες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η Κυβέρνηση μη κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί, παραδέχθηκε επισήμως ότι έγιναν αστοχίες στην επιλογή των υποψηφίων. Ανέλαβε άμεσα την ευθύνη και μόλις είχε την πλήρη εικόνα διέγραψε τον κ. Πάτση από τις τάξεις της ΝΔ.

«Στην πορεία μας ως Κυβέρνηση κάνουμε και λάθη, καταγράφουμε και ορισμένες αστοχίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές λίγων στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Αυτή, όμως, είναι η αναπόφευκτη μοίρα όσων προσπαθούν, όσων τολμούν, όσων δρουν. Γιατί μια από τις βασικές μας διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι όποιες αστοχίες μας προκύπτουν από δράση, από προσπάθεια να κάνουμε πράγματα και όχι από αδιαφορία. Η βασικότερη διαφορά μας είναι ότι πιάνουμε τα προβλήματα και τα αντιμετωπίζουμε ώστε να βρούμε λύση. Δεν αφήνουμε τα προβλήματα ούτε να χρονίσουν, ούτε να κακοφορμίσουν, περιμένοντας να βρεθούν οι λύσεις δια μαγείας. Όποιος εργάζεται, είναι βέβαιο ότι θα κάνει και λάθη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς και αλλαγές…

Ενόψει της συγκρότησης των γαλάζιων ψηφοδελτίων η εντολή Μητσοτάκη είναι να γίνει αυτή τη φορά διπλοτσεκάρισμα των οικονομικών δραστηριοτήτων των νεών υποψηφίων, για να αποφευχθούν μελλοντικά …αυτογκόλ.

Σημειώνεται ότι στην  κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι δύο αρχηγοί είχαν έλθει σε συμφωνία να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα αναλυτικό «πόθεν έσχες» για όλους. Ωστόσο στη συνέχεια ήλθε η Κυβέρνηση Τσίπρα και ανάτρεψε το όλο εγχείρημα…

Στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου η υπόθεση Πάτση συζητήθηκε εκτενώς στη βάση ότι θα μετατραπεί σε αντιπολιτευτικό όπλο πρώτης γραμμής για την Κουμουνδούρου. Και ήδη Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί κατά ριπάς την κυβέρνηση, μιλώντας για «γαλάζιες ακρίδες», όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξη του.

Η άποψη των συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αναβιώσει τη σκανδαλολογία σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακάμψει δημοσκοπικά…

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα …αποκάλυψη του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ΕΛΤΑ έδωσαν με απευθείας ανάθεση δουλειά 50 εκ. ευρώ σε γνωστό επιχειρηματία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ