today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Π.Τσακλόγλου: Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ομοψυχία στα εθνικά ζητήματα

«Η 28η Οκτωβρίου έχει μία ξεχωριστή σημασία. Τιμάμε σήμερα τον ελληνικό λαό και την αντίστασή του απέναντι στους εισβολείς, γεγονός το οποίο ήταν μία μεγάλη μάχη για την εθνική μας ανεξαρτησία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την ελευθερία της χώρας». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσακλόγλου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις, «η σημερινή εθνική επέτειος έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό». «Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η εθνική ομοψυχία που είχε επιδειχθεί τότε. Και παράλληλα υπάρχει ένα δίδαγμα. Έχουμε και άλλες στιγμές στη νεότερη ελληνική ιστορία όπου είχαμε εθνική ομοψυχία. Όμως, τότε, ο ελληνισμός μεγαλούργησε. Και αυτός είναι ένας λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ομοψυχία στα εθνικά ζητήματα», εξήγησε.

Για την οικονομία

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι «η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς» και συμπλήρωσε: «Ο ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι αναμέναμε στην αρχή του έτους, τα δημοσιονομικά έσοδα πάνε πολύ καλύτερα, ενώ το κυριότερο είναι ότι βλέπουμε μία σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας».

Επίσης, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σειρά μέτρων για την προστασία του εισοδήματος του ελληνικού λαού και κυρίως των ευάλωτων στρωμάτων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πάντα όμως σεβόμενοι τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχει η χώρα μας».

Για τις συντάξεις

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «οι συνταξιούχοι θα λάβουν για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια αυξήσεις, αλλά δεν είναι μόνο οι αυξήσεις». «Είναι μία σειρά από άλλα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, τα οποία και ενισχύουν το εισόδημα των συνταξιούχων, όπως είναι για παράδειγμα η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η καταβολή της 4ης δόσης του “νόμου Βρούτση”. Όλα αυτά ενισχύουν το εισόδημα των συνταξιούχων πολύ περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», εξήγησε.

Νωρίτερα, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του μητροπολίτη Χρυσοστόμου, και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ελευθερίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου υπήρχε τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των σχολείων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ