today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας να έχει συνέπειες

«Θεωρούμε απαράδεκτο κάποιες χώρες να μην εφαρμόζουν τις κυρώσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και ακολουθούν πολιτική ίσων αποστάσεων. Είσαστε ικανοποιημένοι από αυτή την στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις στη Ρωσία;” τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της EUROPOL στις Βρυξέλλες, απευθυνόμενος στην ηγεσία του θεσμού, καθώς και στους συμμετέχοντες βουλευτές των κρατών – μελών της ΕΕ.

Η παρέμβαση του επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας έγινε κατά τη συνεδρίαση με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου ο κ. Χαροκόπουλος , ανέφερε ότι «αναμφίβολα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε σοκ στον ευρωπαϊκό κόσμο. Ο πόλεμος που θεωρούσαμε ότι αποτελεί παρελθόν στην ευρωπαϊκή ιστορία, για την επίλυση διαφορών, δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Με πρόσχημα την αποκατάσταση λαθών της ιστορίας, εκδηλώνεται ένας καταστροφικός αναθεωρητισμός. Τα όπλα καλούνται να επιβάλουν την δική τους αλήθεια, ενάντια στην δύναμη του διαλόγου, της ειρηνικής συνδιαλλαγής. Πρόκειται για ιστορική οπισθοδρόμηση με τραγικές συνέπειες στην Ουκρανία και τον λαό της. Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, κατεστραμμένες υποδομές».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «δραματικές είναι οι συνέπειες και στην Ευρώπη που βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου χειμώνα, εξαιτίας της ενεργειακής της εξάρτησης από τη Ρωσία. Αυτό βέβαια είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για την υποστήριξη του αμυνόμενου, της Ουκρανίας. Η αυθαιρεσία και η προβολή της βίας πρέπει να ηττηθούν. Και εμείς πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό. Ως Ελλάδα έχουμε λάβει σαφή θέση. Με λόγια και πράξεις. Με στρατιωτική βοήθεια, με φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων. Και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην ανοικοδόμηση της χώρας, όταν αποκατασταθεί η ειρήνη. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιούν άνω των 100.000 Ελλήνων».

Ο Eλληνας βουλευτής καταλήγοντας κάλεσε «σε καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού, όπως είναι ο τουρκικός, ο οποίος και αυτός με πρόσχημα μεγαλοϊδεατικά οράματα απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο, στο έδαφος της οποίας συνεχίζει να διατηρεί κατοχικά στρατεύματα για 48 χρόνια».

Εκτός του Μ.Χαρακόπουλου, στις εργασίες της EUROPOL συμμετείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ,Σταύρος Κελέτσης και του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Μεταναστευτικό και νέα ΚΑΠ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της EUROPOL, ο κ. Χαροκόπουλος , μετέβη στην έδρα της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ), όπου και είχε συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβη Ιωάννη Βράιλα. Κατά τη συνάντηση υπήρξε μακρά ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου ο κ.Χαρακόπουλος να συνεχίσει, ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, τη διακοπείσα – λόγω πανδημίας – πρωτοβουλία επαφών με κοινοβούλια των χωρών του Βίζεγκραντ, που δεν επιδεικνύουν τη δέουσα αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό, την οποία εγκαινίασε με την επίσημη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, τον Ιανουάριο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ