today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Κίεβο: Επεστράφη η σορός ενός εθελοντή από τις ΗΠΑ που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκτησε από τον ρωσικό στρατό τη σορό ενός Αμερικανού εθελοντή που σκοτώθηκε στα τέλη Αυγούστου στην Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας νέας ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Μόσχα.

“Η σορός ενός Αμερικανού εθελοντή, ενός βετεράνου του αμερικανικού στρατού, του Τζόσουα Άλαν Τζόουνς, ο οποίος πολέμησε για την Ουκρανία και σκοτώθηκε με μια μάχη κατά των εισβολέων, παραδόθηκε επίσης”, ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γέρμακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού Τύπου, που επικαλείται τη μητέρα του, ο Τζόσουα Άλαν Τζόουνς, 24 ετών, σκοτώθηκε από τον ρωσικό στρατό στα τέλη Αυγούστου.

Ο Αντρίι Γέρμακ δήλωσε εξάλλου πως “δέκα Ουκρανοί στρατιωτικοί” εκ των οποίων “ένας αξιωματικός και εννέα στρατιώτες και λοχίες” ανταλλάχθηκαν με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ντμίτρο Λούμπινετς, ανέφερε στο Telegram πως οι στρατιώτες που αφέθηκαν ελεύθεροι “υπηρετούσαν στην 60ή, 57η και 28η ταξιαρχία και σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες”.

“Ο πιο μεγάλος σε ηλικία μαχητής που απελευθερώθηκε είναι 55 ετών και ο νεότερος, 21 ετών”, διευκρίνισε, συνοδεύοντας το μήνυμά του από μια φωτογραφία των δέκα ανδρών, που εμφανίζονται φορώντας όλοι στρατιωτικά ρούχα μπροστά από κάτι που μοιάζει να είναι ένα πρατήριο καυσίμων.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προχωρήσει σε αρκετές ανταλλαγές αιχμαλώτων αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ