today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ. Παπαδημούλης: Να συντελεστεί μεγαλύτερη πρόοδος σε όλους τομείς για την ισότητα των φύλων

Την ανάγκη να συντελεστεί μεγαλύτερη πρόοδος σε όλους τομείς που αφορούν την ισότητα των φύλων, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων που διοργανώνει το ΕΚ από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Ιράν και τη δολοφονία της Μασά Αμινί, στη θρησκευτική αστυνομία και το ολοκληρωτικό καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αλλά και στην ανατροπή της απόφασης Roe vs Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και την ενδοοικογενειακή βία που εξακολουθεί να αποτελεί κοινό πρόβλημα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος.

Ο κ. Παπαδημούλης εξήρε τη συνεισφορά γυναικών όπως η Σιμόν Βέιγ και η Ρόζα Λούξεμπουργκ και πολλών άλλων γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, τονίζοντας πως «η ισότητα των φύλων είναι πιο σημαντική από ποτέ σε όλα τα πεδία και τους τομείς δραστηριότητας».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε τον πρωτοποριακό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην προώθηση της ισότητας, από την ομόφωνη υιοθέτηση από το Προεδρείο του Οδικού Χάρτη και μέτρων για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, μέχρι την ψήφιση με μεγάλες πλειοψηφίες ψηφισμάτων για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ισότητα των Φύλων, πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές και αντιπροσωπείες οργανώνουν συνεδριάσεις που επικεντρώνονται σε θέματα ισότητας των φύλων στους τομείς πολιτικής τους, εξετάζοντας πτυχές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στους τομείς αρμοδιοτήτων τους.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ