today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ζ.Σικέλα στο συμβούλιο των υπ. ενέργειας: Πρέπει να βρούμε ένα εργαλείο για να αποφευχθεί η αστάθεια

Την ανάγκη μηχανισμού, ο οποίος θα βοηθήσει στην αποφυγή της αστάθειας τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της προεδρεύουσας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσεχίας Ζόζεφ Σικέλα.

«Πρέπει να βρούμε ένα εργαλείο για να αποφευχθεί, όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον αυτή η αστάθεια. Δεν θέλω λοιπόν να συζητήσω την παρούσα τιμή και το επίπεδο του πλαφόν διότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει και ο χειμώνας έρχεται. Θα δούμε τι θα έρθει το χειμώνα και τι μπορεί να έρθει την επόμενη χρονιά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ένα εργαλείο» ανέφερε ο κ. Σικέλα προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας στο Λουξεμβούργο. Επίσης, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

«Ο χρόνος έχει σημασία και πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Δε θα κρύψω ότι είμαι ελαφρώς απογοητευμένος που δεν προχωράμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» επισήμανε.

Επιπροσθέτως, ο Τσέχος υπουργός σημείωσε ότι «οι ηγέτες μάς έδωσαν την κατεύθυνση και σήμερα σε υπουργικό επίπεδο θα συνεχίσουμε με πιο τεχνικές συζητήσεις για τα μέτρα με στόχο να φτάσουμε σε μια ευθυγράμμιση η οποία ελπίζω ότι θα εγκριθεί υπό την τσεχική προεδρία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρχει κοινή αντίληψη ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την ενότητα και ότι παίζουμε όλοι μαζί και όχι ο ένας εναντίον του άλλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ