today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Αθώοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας για την απόφαση απαλλαγής από τα δίδακτρα μεταπτυχιακού για τέκνα μελών ΔΕΠ

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση, η οποία αφορούσε σε απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έδινε σε τέκνα καθηγητών του ιδρύματος τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Τουρλιδάκης, τα μέλη της Συγκλήτου της περιόδου 2015-2019, που ψήφισαν υπέρ της πρότασης των δωρεάν μεταπτυχιακών, δύο καθηγητές από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, αλλά και τα τέκνα τους, τα οποία θα μπορούσαν να ευεργετηθούν, εφόσον εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη απόφαση περί της απαλλαγής από τα δίδακτρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ είχε προηγηθεί η απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περί τις τέσσερις ώρες.

Το καλοκαίρι του 2017 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση της αρμόδιας για εκπαιδευτικά θέματα αντιπρυτάνεως, έλαβε κατά πλειοψηφία 4-2 την απόφαση δωρεάν συμμετοχής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018» δυο φοιτητών, οι οποίοι ήταν τέκνα καθηγητών της Παιδαγωγικής Σχολής του ιδρύματος. Έπειτα από μια βδομάδα και μετά από αντιδράσεις η Σύγκλητος με ομοφωνία προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ