today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Βόρεια και Νότια Κορέα αντάλλαξαν προειδοποιητικά πυρά

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ