today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολίασε τις αυξημένες τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού καθώς και δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά περί αδικαιολόγητης αύξησης της τιμής των μήλων στο ράφι.

«Να πούμε στον κ. Γεωργαντά, στον κ. Γεωργιάδη και στους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης: “Να ένα μήλο, καλημέρα, καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα”. Είναι δυνατόν να συζητάμε τόσο καιρό για την αισχροκέρδεια και να μην έχουν γίνει αυτά που πρέπει από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το ράλι των τιμών και να προστατευθεί ο καταναλωτής;» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» (Τ/Σ ΟΡΕΝ) .

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέδειξε τον αποκλεισμό των μικρών ενεργειακών κοινοτήτων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις επενδύσεις σε ΑΠΕ. «Γιατί ο κ. Σκρέκας έδωσε μέσα στον Αύγουστο τον εναπομείναντα χώρο του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε λίγους και εκλεκτούς φίλους; Γιατί δεν έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μικρές ενεργειακές κοινότητες με γεωργούς και κτηνοτρόφους προκειμένου να μειωθεί μακροπρόθεσμα το κόστος παραγωγής;» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ελληνοτουρκικά και την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων νοτιοανατολικά της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Πρέπει να είναι ένα πακέτο επιλογών και όχι να γίνεται αποσπασματικά για να δημιουργείται ένα κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. Η Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση με την Τουρκία με στόχο μια νέα ειδική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, με εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, που έχει περάσει ο κ. Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο, και φυσικά κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ