Ενημερωτική δράση της ΟΝΝΕΔ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΑΠΕ

“Η πρόληψη σώζει ζωές” ήταν το μήνυμα της δράσης της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Σε περίπτερο επί της Πλατείας Αριστοτέλους μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και στελέχη της οργάνωσης ενημέρωναν τους διερχόμενους για τον καρκίνο του μαστού και τους τρόπους πρόληψης και αυτοδιάγνωσής του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πέρασαν από το περίπτερο ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτριος Βαρτζόλουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος Παναγιώτης Λεμπέσης και ο διευθυντής της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ανέστης Φίσκας, ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ Βασίλειος Θεοδουλίδης και ο συντονιστής Γενικής Διεύθυνσης της ΝΔ Γιάννης Παπαγεωργίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας ανέφερε ότι “η ΟΝΝΕΔ παραμένει ενεργή, δίπλα στο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζοντας τις εθελοντικές δράσεις” και πρόσθεσε:

“Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το πιο ισχυρό εργαλείο στη μάχη για την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού, τουλάχιστον σε πρώιμο στάδιο, δεν προκαλεί συμπτώματα, ο προληπτικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος και συνιστάται να διενεργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η πρόληψη σώζει ζωές”.