today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Με τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών [ΕΥΠ] ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στην Ολομέλεια με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων θα οργανωθεί σε τέσσερις κύκλους ομιλητών. Ο πρώτος κύκλος με τους έξι εισηγητές, ενώ οι τρεις επόμενοι θα είναι 12μελής και θα απαρτίζονται από 5 βουλευτές ομιλητές της ΝΔ, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το κάθε κόμμα της ελάσσονας αντιπολίτευσης.

Στην συζήτηση θα συμμετέχουν πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Επιτροπής που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αλλά και των πρισματικών εκθέσεων των κομμάτων της μειοψηφίας που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 148 του ΚτΒ που προβλέπει ότι αυτή διεξάγεται με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων τoυ άρθρου 137, δηλαδή της γενικευμένης Επερώτησης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαδικασία λήψης απόφασης αλλά διευρυμένη επί του θέματος συζήτηση.

Είναι η πρώτη εξεταστική επιτροπή που οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν σε εφαρμογή του άρθρου 43 Α του ΚτΒ με τις διαδικασίες της πλήρης μυστικότητας, καθώς η υπόθεση διερεύνησης αφορούσε την ΕΥΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ