today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνάντηση εργασίας του Π.Μαρινάκη με την πρόεδρο του «EPP Women» Ροζαλία Μπιρό

Συνάντηση με την πρόεδρο του EPP Women (οργάνωση γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), Ροζαλία Μπιρό (Rozália Biró) είχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Η νέα πρόεδρος του EPP Women κ. Μπιρό, εξελέγη τον Ιούνιο στο Δουβλίνο και βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόσκληση της Χρυσαυγής Ατσιδάκου, σε συνέχεια της πρώτης φθινοπωρινής ακαδημίας που πραγματοποίησε το EPP Women την προηγούμενη εβδομάδα στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν ζητήματα κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενδυνάμωση των γυναικών, την προώθηση των συμφερόντων τους και τη συμμετοχή τους σε όλα τα κόμματα – μέλη του ΕΛΚ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κοινωνία γενικότερα, με σκοπό την υλοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών τους στόχων και διεκδικήσεων.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης καλωσόρισε την Ροζαλία Μπιρό και μεταξύ άλλων ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μας την πρόεδρο του EPP Women Rozália Biró, μια πολύ δυναμική γυναίκα, η οποία έχει δώσει και έχει κερδίσει πολλές και σημαντικές μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών και την εξέλιξη τους, τόσο εντός της χώρας της, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκπροσωπεί μια ισχυρή οργάνωση, που την έχουν τιμήσει κορυφαία στελέχη όπως και η Υφυπουργός κ. Συρεγγέλα. Είναι η οργάνωση των γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διαχρονικά παλεύει και κερδίζει μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών και τα συμφέροντα όλων των γυναικών στην Ευρώπη.

Κυρία πρόεδρε, η σημερινή σας παρουσία έρχεται σε συνέχεια μιας πολύ επιτυχημένης φθινοπωρινής Πολιτικής Ακαδημίας στο Κλουζ της Ρουμανίας με θέμα την ισότητα των φύλων στο πράσινο και ψηφιακό μέλλον, όπου την ΝΔ εκπροσώπησε η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για έργα και πράξεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια εικόνα της εκπροσώπησης από τόσο αξίες και ικανές γυναίκες σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο Κυβέρνησης, Κοινοβουλίου και κόμματος είναι η καλύτερη απόδειξη για όλα όσα θα αναφέρω.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα που ανέδειξε για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο της Βουλής και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε και κατόπιν εξελέγη για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όμως πέρα των άξιων γυναικών που κατέχουν θέση ευθύνης τόσο στο κόμμα, όσο και στη Νεολαία μας, αυτό που έχει πολύ μεγάλη και ξεχωριστή σημασία είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται.

Χωρίς κάποιο σπουδαίο λόγο και χωρίς κάποια πολιτική που να το αποδεικνύει, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, κυρίως προερχόμενοι από την Αριστερά, διεκδίκησαν -χωρίς ποτέ να καταφέρουν να το κάνουν πράξη-, το «μονοπώλιο» στην κοινωνική ευαισθησία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά που έκαναν δεν κατέληγε σε αυτό το συμπέρασμα. Μόνο λόγια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν πέρασαν από τα λόγια στην πράξη.

Κατάφεραν μέσα σε λίγο παραπάνω από τρία χρόνια να εφαρμοστούν πολιτικές που οι προηγούμενοι δεν είχαν καν σκεφτεί να υλοποιήσουν. Το Κέντρο Καινοτομίας για τις γυναίκες, την ποσόστωση 25% στην συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιρειών, την θωράκιση των γυναικών από διακρίσεις στον χώρο εργασίας, την επέκταση των αδειών μητρότητας και πατρότητας, τα κίνητρα για χώρους φύλαξης παιδιών σε επιχειρήσεις.

Αποκατέστησαν επίσης και πολύ μεγάλες αδικίες στις οποίες είχε προβεί, λίγο πριν φύγει από την εξουσία η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία έφτασε στο σημείο να μειώσει τις ποινές για εγκλήματα που αφορούν βιασμούς ανηλίκων, κακοποίηση γυναικών ή κακοποίηση ανηλίκων και πάρα πολλά άλλα αδικήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφτιαξαν έναν ποινικό κώδικα, ο οποίος ανταποκρίνεται στην πάρα πολύ σκληρή εποχή που ζούμε. Αντιμετωπίζει όλα αυτά τα θέματα με την γραμμή 15900, μία γραμμή βοηθείας για κακοποιημένες γυναίκες, με ειδικά τμήματα στην Αστυνομία που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για όλα τα περιστατικά, με νέα κέντρα φιλοξενίας, τα περισσότερα που έχουν γίνει ποτέ.

Κυρία πρόεδρε, τα αναφέρω όλα αυτά επειδή όπως είπαμε και στην συνάντηση που είχαμε και όπως ανέφερα και στο EPP Group Study Days που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία του Πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη, είναι λύσεις για τη ζωή τους.

Ζούμε σε μία περίοδο πολλών παγκόσμιων κρίσεων, τις οποίες δεν δημιούργησαν οι Κυβερνήσεις, αλλά έχουν καθήκον να τις λύσουν. Πρέπει λοιπόν η Ευρώπη να φανεί για ακόμη μια φορά πρωτοπόρα, να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, των νέων, των γυναικών.

Ούτε οι νέοι, ούτε οι γυναίκες, ούτε κανείς από εμάς δεν αποτελεί ειδική κατηγορία. Είμαστε ισότιμα και ισάξια μέλη μιας κοινωνίας που θέλει να πάει μπροστά, να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τις επόμενες γενιές που έρχονται».

Η πρόεδρος της οργάνωσης γυναικών του ΕΛΚ Ροζαλία Μπιρό δήλωσε: «Είχαμε μια ποικιλόμορφη συζήτηση για τις ίσες ευκαιρίες, τις συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας. Στην ομιλία μου, μετέφερα τους χαιρετισμούς του EPP Women, και εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δραστηριότητα του κόμματος και της γυναικείας οργάνωσης του. Ακολουθούν τρεις βασικές ιδέες από τις ομιλίες: Ναι μπορούμε, μαζί μπορούμε περισσότερα! Πρέπει να προσφέρουμε λύσεις στις κοινότητες μας. Πρέπει να έχουμε Ποιότητα στη δουλειά μας.»

Η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου τόνισε: «Με σύνθημά μας τη φράση “Yes we can … and together we can more” , υποδεχθήκαμε τη νέα Πρόεδρο του epp women κα Ροζαλία Μπιρό στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σε μία συνάντηση – υπόσχεση συνεργασίας και εγγύτητας, διότι μόνον έτσι είμαστε δυνατές για την πατρίδα μας, αλλά και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια , όπου η συμβολή των γυναικών στον αγώνα εμπέδωσης της ειρήνης αλλά και στην πολυδιάστατη εθνική- ευρωπαϊκή ευημερία είναι αδιαμφισβήτητη.».

Χαιρετισμό απεύθυνε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα η οποία ανέπτυξε ένα πλέγμα πολιτικών που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέφερε: «Με την Rozalia Biro μας συνδέει ένας βαθύς δεσμός. Ως αντιπρόεδροι των γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουμε αγωνιστεί όχι μόνο για να αναδείξουμε τον ρόλο των γυναικών ως φορείς αλλαγής στην Ευρώπη αλλά και για να βρεθούν οι γυναίκες στην καρδιά της Ευρώπης. Η ύπαρξη γυναικών σαν τη Rozalia σε θέσεις λήψης αποφάσεων είναι αναγκαία για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας στη χώρα μας γιατί οι γυναίκες και οι άντρες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες».

Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) Αφροδίτη Μπλέτα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και ο Αν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Γιώργος Πλεύρης, ενώ μια σύντομη τοποθέτηση έκανε και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Το παρών έδωσαν στην συνάντηση εργασίας, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, Παρασκευή Βρυζίδου, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Χάρης Θεοχάρης, οι Γενικές Γραμματείς Παυλίνα Καρασιώτου, Ελένη Γιώτη, Καλυψώ Γούλα και Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλη του Διαγραμματειακού και Διατομεακού Οργάνου της ΝΔ, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, του οργανογράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ