today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ραγκούσης: Ακραία μορφή παραβίασης και του Συντάγματος και των νόμων

«Πλανώνται πλάνη οικτρά» όσοι νομίζουν ότι η υπόθεση των υποκλοπών τελειώνει σήμερα εδώ, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, στην παρέμβασή του, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές.

«Με όσα έχουμε μάθει έως τώρα, έχουμε απάντηση πια στο διαχρονικό ερώτημα που είχε θέσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο “ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο”. Δεν είναι άλλος από τον υπόκοσμο. Δεν είναι άλλος από τον πολιτικό υπόκοσμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος οργάνωσε, μεθόδευσε και υλοποίησε την μεγαλύτερη, την πιο ακραία μορφή παραβίασης, και του Συντάγματος και των νόμων, παρακολουθώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, παρακολουθώντας δημοσιογράφους, για να υπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που βάλλονταν από τη δημοσιογραφική έρευνα. Η δε επίκληση του απορρήτου δεν είναι τίποτα άλλο από το καταφύγιο αυτού του πολιτικού υποκόσμου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, κλείνει η πρώτη φάση αυτής της υπόθεσης. Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι νομίζουν ότι τελειώνει αυτό σήμερα. Αυτή η υπόθεση θα επανέλθει, την επομένη των εκλογών και, μέσα από τις νέες συνθήκες και δεδομένα, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον κανονισμό διαδικασίες», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι «αποδεδειγμένα, διαπράχθηκαν πολύ βαριά, πολιτειακής και ποινικής φύσης αδικήματα».

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν, όπως τα σταχυολόγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, μεταξύ άλλων, ότι:

-Οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ήταν απολύτως παράνομες, έγιναν με αποκλειστικό σκοπό τα προσωπικά πολιτικά και κομματικά συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη. Δεν αναφέρθηκε υποτυπωδώς ούτε ένας λόγος, ούτε υπαινιγμός εθνικής ασφάλειας. Απορρέει η απόλυτη ενοχή του κ. Μητσοτάκη για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων του.

-Αποδείχθηκε, μέσα από την πρακτική της συγκάλυψης, ότι είναι ικανοί για όλα και κυρίως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ούτε όριο στην αυτογελοιοποίηση, που δήλωνε πρωθυπουργός της χώρας σε ξένη έγκριτη εφημερίδα ότι δεν μπόρεσε τελικά να βρει την άκρη γιατί έγινε αυτό. Ήρθε δε ο κ. Κοντολέων και κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης να του πει ποιοι ήταν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Δηλαδή, την ώρα που ζητούσε τον παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός δεν τον ρώτησε.

-Το εάν αυτό το σκάνδαλο θα περάσει ως «σκάνδαλο του Μητσοτάκη» ή ως σκάνδαλο της ΝΔ, θα το αποφασίσουν οι βουλευτές της ΝΔ. «Είναι βαρύτατο πολιτικό, πολιτειακό σκάνδαλο που βαραίνει τη σύγχρονη δεξιά στην Ελλάδα, με εξαίρεση μερικούς συναδέλφους που δημοσίως έδειξαν ανάστημα», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ