today-is-a-good-day
24 C
Athens

Παναθηναϊκός: Πολύ θετική διάθεση από τον Σένκεφελντ για την παραμονή του

Οι επεκτάσεις των συμβολαίων με τους παίκτες της λεγόμενης “πρώτης γραμμής” του ρόστερ του Παναθηναϊκού, που μένουν ελεύθεροι στο τέλος Ιουνίου (Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρης Κουρμπέλης, Ρουμπέν Πέρεθ), είναι ένα θέμα που θα έρθει σε πρώτο πλάνο τις επόμενες εβδομάδες στο Τριφύλλι. Με επιθυμία τόσο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο και της διοίκησης του Παναθηναϊκού να παραμείνουν άπαντες στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.

Με την πλευρά του Αϊτόρ, όπως έχει επισημάνει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το ΑΠΕ έχει γίνει ήδη επαφή, προκειμένου να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα ο ατζέντης του κι να ξεκινήσουν κι επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2025 ή του 2026.

Ο δεύτερος παίκτης με τον οποίο θα μιλήσουν το προσεχές διάστημα οι “πράσινοι” είναι ο Σένκεφελντ. Η κουβέντα με τον Ολλανδό στόπερ είχε αποφασιστεί αρχικά να γίνει το περασμένο καλοκαίρι, ταυτόχρονα με τον Φραν Βέλεθ κάνοντας μία σημαντική αύξηση κι ανεβάζοντας “κλίμακα” τις αποδοχές τους, όμως οι εξελίξεις με τον Ισπανό αμυντικό και την πώλησή του στην Αλ Φατέχ, πήγαν πίσω συνολικά το όλο θέμα για λίγους μήνες.

Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει πως πλέον ο 31χρονος Ολλανδός στόπερ είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους παίκτες του ρόστερ και μία απ’ τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των αποδυτηρίων. Και θέλουν να τον “δέσουν” με ένα ισχυρό νέο συμβόλαιο που θα τον διατηρήσει για άλλα 2-3 χρόνια στην ομάδα.

Κι ο Σένκεφελντ, απ’ την πλευρά του είναι πολύ θετικός στην προοπτική της παραμονής του στην ομάδα και στο μυαλό του έχει αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα, όχι μόνο να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά -ιδανικά- ακόμα και να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», σαν έρθει εκείνη η ώρα…

Νιώθει πολύ καλά στην Ελλάδα, είναι πλέον πολύτιμος και βασικό μέλος μίας ομάδας κι ενός προτζεκτ που ολοένα και “μεγαλώνει” κι επαναφέρει το κλαμπ στο “κανονικό” του μέγεθος κι από το περασμένο καλοκαίρι έχει πάρει πάνω του και περισσότερες “ευθύνες”, όντας πλέον μέλος της ομάδας των αρχηγών και δεύτερος στην ιεραρχία πίσω απ’ τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Διόλου… τυχαίο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα στην οποία έχει παίξει ήδη τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα του (“τρέχει” ήδη τον 4ο χρόνο του στους “πράσινους”), έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα της Φέγενορντ, τρία στη Χέρακλες, δύο στην Τσβόλε και δύο στην Μέλμπουρν Σίτι της Αυστραλίας.

Οι συζητήσεις γύρω απ’ το νέο συμβόλαιό του, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο είναι πλέον θέμα που θα έρθει άμεσα σε πρώτο πλάνο. Και υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία, όσο κι αν ο ατζέντης του Ολλανδού, είναι πάντα “ζόρικος” στις διαπραγματεύσεις, όπως έγινε και στην προηγούμενη επέκταση του συμβολαίου του τον Νοέμβριο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ