Μπεν Γουάλας: Δεν θα υποψήφιος για την πρωθυπουργία – Πιθανόν να υποστηρίξει τον Μπ.Τζόνσον

ΑΠΕ

Ο Βρετανός υπουργός Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στη μάχη διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας και ότι τείνει προς το να υποστηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Τρας ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία, ύστερα από έξι εβδομάδες στη θέση αυτή, τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να την διαδεχθούν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις 100 ψήφους από τους Συντηρητικούς βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία εκλογής.

«Νιώθω ότι μπορώ να προσδώσω αξία με το να κρατώ τους πολίτες ασφαλείς, στην άμυνα, με το να είμαι υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο Γουάλας σε δημοσιογράφους. «Είναι η δουλειά που κάνω και είναι η δουλειά που σκοπεύω να κάνω, άρα δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος για την πρωθυπουργία αυτή τη φορά».

Ο προκάτοχος της Τρας, ο Μπόρις Τζόνσον, και ο πρώην υπουργός του επί των Οικονομικών, ο Ρίσι Σουνάκ, είναι οι βασικοί πιθανοί διεκδικητές, αν και κανείς από τους δυο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ερωτηθείς ποιον θα υποστηρίξει, ο Γουάλας δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, θα έτεινα προς τον Μπόρις Τζόνσον».