today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια για όλους. Ο νόμος είναι νόμος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα

Με αφορμή την σημερινή ημέρα εορτασμού του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απηύθυνε μήνυμα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς, στο οποίο τους ευχαριστεί για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και θέτει το πλαίσιο δράσης για μια σύγχρονη, ανθρώπινη αστυνομία, ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η ενίσχυση της αστυνομίας έγινε πράξη με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες. Η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας κατά 25%, σε σχέση με την τετραετία 2015-2019. Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη φύλαξη των συνόρων με το επιχειρησιακό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ, είναι επίσης καταλυτική για την ασφάλεια της χώρας και της Ε.Ε., ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το μήνυμα για την επόμενη ημέρα, είναι σαφές, επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού! Ο νόμος είναι νόμος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ