today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ο νέος CEO της εταιρείας που προωθεί την ESL ζητά διάλογο και απορρίπτει τη νέα μορφή του Champions League

Η εταιρεία “A22 Sports Management”, η οποία συνεργάζεται με την European Super League και έχει αναλάβει την προώθηση του εγχειρήματος, ανακοίνωσε σήμερα ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Γερμανό Μπερντ Ράιχαρτ, άλλοτε επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου RTL. Η εξέλιξη αυτή προϊδεάζει για νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά των τριών συλλόγων (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης, με τον ίδιο τον Ράινχαρτ να προαναγγέλλει την έναρξη ενός «ειλικρινούς διαλόγου» για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Μέσα στους επόμενους μήνες, μαζί με τους συνεργάτες μας, θα ξεκινήσουμε έναν διάλογο δομημένο, καλά οργανωμένο και επαγγελματικό» δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 48χρονος Γερμανός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην προσφυγή της ESL κατά της UEFA.

«Οι σύλλογοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να σκεφτούν το πώς θα μοιάζει το νέο τοπίο (σ.σ. σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώσει τη European Super League)» τόνισε ο Ράιχαρτ.

Από τις δηλώσεις του νέου διευθύνοντα συμβούλου της “A22 Sports Management”, φαίνεται ότι οι εμπνευστές της ESL έχουν εγκαταλείψει την ιδέα ενός «κλειστού» πρωταθλήματος, η οποία δημιούργησε και τις περισσότερες αντιδράσεις, οδηγώντας στην υπαναχώρηση των υπολοίπων εννέα ιδρυτικών συλλόγων (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ και Μίλαν).

«Δεν υπάρχει πλέον θέμα μόνιμων μελών, θέλουμε να συζητήσουσε στη βάση μίας ανοιχτής διοργάνωσης, που θα βασίζεται στην αθλητική αξία. Το format της διοργάνωσης δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στο να μπορέσουν οι σύλλογοι να ορίσουν από κοινού το μέλλον τους» δήλωσε ο Μπερντ Ράιχαρτ, ο οποίος εκτίμησε ότι το νέο Champions League της UEFA, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2024, «… δεν βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση» και έχει «προφανείς αδυναμίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ