today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος για τη μισθολογική κατάταξη σπουδαστών στρατιωτικών σχολών

Κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει προωθηθεί στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) σχέδιο τροπολογίας, με την οποία επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του μισθοδοτικού πλαισίου και ο περιορισμός της υφιστάμενης μισθολογικής διαφοράς, ενώ το ΥΠΟΙΚ με έγγραφό του ενημέρωσε ότι το εν λόγω ζήτημα τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Κώστας Σκανδαλίδης, με θέμα «Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών» (σ.σ. αφορά στην ισχύουσα διαφοροποίηση των απολαβών μεταξύ των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών και των σπουδαστών των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), την οποία εξειδικεύει με ειδικούς μισθολογικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική. Στο ανωτέρω πλαίσιο, καθορίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 126 του Ν.4472/2017 (Α’ 74), η μισθολογική εξέλιξη και κατάταξη των μαθητών ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ και Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας».

Υπενθύμισε δε ότι «όπως προκύπτει από την οικεία αιτιολογική έκθεση, το ΥΠΟΙΚ προέβη στην αναμόρφωση των αποδοχών τους, με κριτήριο τη δημοσιονομική ουδετερότητα και την εξασφάλιση της σταθερότητάς τους. Προς τούτο, έλαβε υπόψη τις αποδοχές που δικαιούνταν στις 31-12-2016, θεσπίζοντας και ασφαλιστικές δικλείδες με το άρθρο 155 για την περίπτωση που θα υπάρξουν διαφορές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ