today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η Ε.Ε. έχει συλλέξει επαρκή στοιχεία για χρήση ιρανικών drones από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Η ΕΕ έχει συλλέξει «επαρκή στοιχεία» σχετικά με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής από τη Ρωσία, εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ναμπίλα Μασράλι.

Ερωτηθείσα αν η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ της 17ης Οκτωβρίου υπήρξε ευρεία πολιτική συναίνεση ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει γρήγορα.

“Tωρα που έχουμε συλλέξει επαρκή στοιχεία, εργαζόμαστε για μια σαφή, ταχεία και σταθερή ευρωπαϊκή απάντηση», τόνισε. Σημείωσε, επίσης, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες αναφορές για επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία με ιρανικά drones – ένα θέμα το οποίο συζήτησαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησε την επιβολή κυρώσεων κατά 11 προσώπων και 4 οντοτήτων στο Ιράν για το θάνατο της Μαχσά Αμινί και τις βίαιες καταστολές ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ