today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

«Το καλάθι της αλληλεγγύης» η νέα δράση της Περιφέρειας Αττικής

Το «καλάθι της αλληλεγγύης» καθιερώνεται από σήμερα σε κάθε λαϊκή αγορά, με σκοπό τα προϊόντα που θα προσφέρουν καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι να διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ” Όλοι Μαζί Μπορούμε”, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά στις παρακάτω λαϊκές:

– Κάθε Τρίτη στις Λαϊκές: της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά και του Γαλατσίου (οδός Καραϊσκάκη) για το Γηροκομείο Αθηνών

– Κάθε Τετάρτη στις Λαϊκές του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου και της Πλατεία Αμερικής (οδός Φυλής) για το Άσυλο Ανιάτων.

– Κάθε Παρασκευή στις Λαϊκές: της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας, για τα Παιδικά Χωριά SOS, των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού

– Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

«Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς, όπου κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται ποιοτικά προϊόντα σε διακριτό χώρο και θα διατίθενται σε κοινωφελείς οργανισμούς», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ευχαριστώντας θερμά για τη συνεργασία τον πρόεδρο του ”Όλοι Μαζί Μπορούμε” Γ. Σπανολιό, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Πωλητών Λαικών Αγορών Δ. Μουλιάτο και Π. Μόσχο, τον διευθυντή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδη αλλά και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Λαϊκών Αγορών Σ. Μελά.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι θα ανταποκριθούμε επιβεβαιώνοντας τα μεγάλα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας που έχει η ελληνική κοινωνία. Η Περιφέρεια με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων Λαϊκών Αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ