today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λευκορωσία και Ρωσία ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν βολές με πραγματικά πυρά και εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ.

Στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν «σε τέσσερα πεδία βολής στη Λευκορωσία, στο ανατολικό και στο κεντρικό τμήμα της χώρας», σύμφωνα με αξιωματούχο του λευκορωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του για τη συγκρότηση «περιφερειακής δύναμης», υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία συνωμοτεί για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας.

Το Μινσκ, στενός σύμμαχος της Μόσχας, έχει παράσχει υλικοτεχνική και πολιτική υποστήριξη στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Λίγο πριν από την έναρξη της εισβολής (24 Φεβρουαρίου), ρωσικά στρατεύματα είχαν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία για «στρατιωτικές ασκήσεις» προτού εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ