today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ουκρανία: Κεντρική συνοικία στο Κίεβο συγκλονίστηκε από εκρήξεις για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου συγκλονίστηκε από εκρήξεις σήμερα το πρωί, για δεύτερη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, στη διάρκεια της ώρας αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι έχουν υποστεί ζημιές πολλά κτίρια κατοικιών.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνοικία αυτή λίγο μετά τις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την ώρα που πολλοί άνθρωποι πάνε στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο, μία ώρα μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων που έπληξε κτίρια κατοικιών.

«Διασώστες βρίσκονται στο σημείο», ανέφερε ο Κλίτσκο στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι εξαιτίας της επίθεσης με drones ξέσπασε πυρκαγιά και σε ένα άλλο κτίριο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η τοπική κυβέρνηση του Κιέβου επεσήμανε ότι μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων δέχθηκαν επίθεση «κρίσιμες υποδομές».

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, ο Αντρίι Γέρμακ, έκανε λόγο από την πλευρά του μέσω του Telegram για επιθέσεις με drone -καμικάζι.

Στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, όπου βρίσκονται πανεπιστήμια, μπαρ και εστιατόρια, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις την προηγούμενη Δευτέρα, όταν πρωτόγνωρου εύρους ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις. Οι βομβαρδισμοί εκείνοι έγιναν σε αντίποινα για την έκρηξη που κατέστρεψε εν μέρει τη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία, υποδομή στρατηγικής σημασίας.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ