today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Γ.Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 θα χαλάσει τη μετεκλογική αριθμητική

Την πρόβλεψη ότι μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί μνημονιακή συγκυβέρνηση, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους έκανε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση δανείζεται για να επιδοτεί τα καρτέλ των σούπερ μάρκετ και των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Η κυβέρνηση επιδοτεί τις προσόδους των σούπερ μάρκετ, που έχουν αυξανόμενα ποσοστά κέρδους, εν μέσω επισιτιστικής κρίσης, αλλά και τις προσόδους των Μυτιληναίου, Λάτση, Βαρδινογιάννη και CVC ΔΕΗ, χωρίς να βάζει ένα πλαφόν στη λιανική που να αντιστοιχεί στο μέσο κόστος παραγωγής συν ένα 5%. «Δανείζεστε, δηλαδή, από την ΕΚΤ, και φορτώνετε νέο δημόσιο χρέος στις επόμενες γενιές, για να επιδοτείτε τις μη παραγωγικές προσόδους των ολιγαρχών είτε των σούπερ μάρκετ είτε της ηλεκτρικής ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έτσι έχουμε φτώχεια, που θα φέρει ύφεση, την ίδια που η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν υπάρχει πλέον δημοσιονομικός χώρος: Ακόμα και να πέσει το δημόσιο χρέος στο 60% του ΑΕΠ, «αυτό το κράτος, μετά τις επόμενες εκλογές, δεν θα μπορεί να το εξυπηρετήσει. Μετά τις εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί μια συγκυβέρνηση μνημονιακή, που θα πει στο λαό ότι (υπάρχει) δημοσιονομικός εκτροχιασμός, (και θα επιβληθούν) μέτρα και πάλι» είπε ο κ. Βαρουφάκης και κατέληξε: «Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ, γιατί μετά από αυτές τις εκλογές, έχουμε υποχρέωση απέναντι στον λαό, να σας χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική, που στόχο θα έχει το 5ο μνημόνιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ