today-is-a-good-day
19.6 C
Athens

Ο Μητσοτάκης ενεργοποιεί την κομματική μηχανή ενόψει των εκλογών την άνοιξη

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τη ΝΔ σηματοδοτεί η ομιλία Μητσοτάκη στα κομματικά στελέχη όλης της χώρας, το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, με μήνυμα τη συσπείρωση αλλά και την «προθέρμανση»  τους για τη μάχη των εκλογών την Άνοιξη του 2023.

Του Κώστα Πασίση

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται και ο Πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφθηκε την Πέλλα και την Έδεσσα, με στόχο την ανανέωση της  σχέσης  εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με δεδομένο ότι υπάρχει «απόθεμα», όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σκοπός των εξορμήσεων είναι η δια ζώσης επικοινωνία με τον κόσμο, σε μια δύσκολη  περίοδο για τα νοικοκυριά, που υποφέρουν, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Η κοινωνία περνάει δύσκολα», επεσήμανε προ ημερών στους βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντική είναι η επαφή με τους πολίτες οι οποίοι περιμένουν απτά αποτελέσματα από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό κομβική είναι η απόφαση της συνόδου κορυφής της Ε.Ε στα τέλη του μήνα, για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών θα επικοινωνείται όχι μόνο το έργο της κυβέρνησης, αλλά θα αναλύονται  και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην αγορά που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το πως θα μιλήσει η κυβέρνηση στους πολίτες το αποκάλυψε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης οικονόμου.

«Εμείς λέμε καθαρές κουβέντες. Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις, είναι να είσαι ειλικρινής. Το δεύτερο που οφείλεις να κάνεις, είναι να είσαι συντονισμένος με την πραγματικότητα. Δεν μπορείς να την αρνείσαι. Και το τρίτο, με τι πολιτικές μπορείς να μετριάσεις το «αποτύπωμα» αυτής της ακρίβειας. Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στη ζωή των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο στόχος για τις μονοεδρικές

Μέχρι τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεικτά κυβερνητικά κλιμάκια (υπουργοί -βουλευτές- κομματικά στελέχη) θα επισκεφτούν κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά  προσεχώς έχουν προγραμματιστεί περιοδείες  σε λαϊκές συνοικίες της Αττικής, στην Πάτρα αλλά και σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Σάμος που βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Επισκέψεις που θα στείλουν ηχηρά μηνύματα στην Άγκυρα η οποία έχει δομήσει ένα ανιστόρητο και επικίνδυνο αφήγημα πάνω στην αποστρατικοποίηση των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει επισκεφθεί και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, ήτοι τα Γρεβενά, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία, την Κεφαλλονιά την οποία πήγε  το περασμένο Αύγουστο, τη Λευκάδα, τη Σάμο και τη Ζάκυνθο.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η ΝΔ κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές και το Μαξίμου έχει θέσει ως στόχο να κερδίσει εκ νέου το στοίχημα των προαναφερόμενων περιφερειών, για λόγους πολιτικού  γοήτρου αλλά όχι μόνο…

Στην κομματική συνάντηση του ερχόμενου Σαββάτου ο αρχηγός της ΝΔ θα ζητήσει από τα στελέχη να βγουν μπροστά, να περπατήσουν τη χώρα απ άκρη σε άκρη και να υπερασπιστούν το μεγάλο κυβερνητικό έργο, που αναμένεται να είναι η «προμετωπίδα στην μάχη των εκλογών. Ένα έργο, που θα συγκριθεί με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει και ένα πολιτικό μήνυμα για τη μεγάλη σημασία του αποτελέσματος της πρώτης κάλπης, με την απλή αναλογική, ζητώντας  η ΝΔ   να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα – που θα είναι η βάση στήριξης  για την αυτοδυναμία του κόμματος στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ