today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους

Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της συνάντησής του με το Προεδρείο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Πάνα και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο χρονικό διάστημα για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς. Επίσης, είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13 στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν υιοθετούν αυτήν την πολιτική μιλώντας για «λεφτόδεντρο». Συγχρόνως όμως αποδεικνύουν ότι προτεραιότητά τους είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Έχουν δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον προηγούμενο μήνα στους παραγωγούς ενέργειας και στους προμηθευτές από το κρατικό προϋπολογισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «ήδη γίνεται μεγάλη δημοσιονομική επέκταση. Ας γίνει σωστά για να στηρίξουμε εκείνους, που περνούν πάρα πολύ δύσκολα αυτή την περιπέτεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ