today-is-a-good-day
17 C
Athens

Κορκίδης: Ο μητροπολιτικός ρόλος του Πειραιά ενισχύεται με το Μετρό

«Ο επιχειρηματικός κόσμος αισθάνεται ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την υπομονή που επέδειξε, καθώς είχε από ετών επισημάνει την αναγκαιότητα ανάπτυξης των συνδυασμένων επιβατικών μεταφορών» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του «ότι ο Πειραιάς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη ως προς τις συγκοινωνιακές – μεταφορικές υποδομές, που ενισχύουν τον υπερτοπικό χαρακτήρα και τον μητροπολιτικό του ρόλου» και προσθέτει ότι «μένει μία ακόμη παρέμβαση να γίνει με την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι και τον τερματικό σταθμό στον Πειραιά για να αλλάξει θεαματικά η εικόνα του Πειραιά».

«… Η έλευση του μετρό μέχρι το λιμάνι που, επί της ουσίας, φέρνει στον Πειραιά το αεροδρόμιο, αλλά και με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς που θα εξυπηρετούν το κοινό, θα βελτιώσουν την εικόνα του κυκλοφοριακού, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε όλο το περιφερειακό οδικό δίκτυο γύρω από το επιβατικό λιμάνι. Δηλαδή, επί της ουσίας, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών και όχι μόνο, προσφέροντας μια ακόμη ποιοτική σύνδεση στον οικιστικό ιστό, αλλά και απαλλάσσοντας την πόλη από ένα μεγάλο μέρος των αέριων ρύπων από τα οχήματα…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ