today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Astana Open

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό στο Astana Open, σε αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Σέρβος πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (10/10, 13:30), όπου περιμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Οι δύο τενίστες βρέθηκαν σε απόλυτη ισορροπία μετά τα δύο πρώτα σετ (1-1), ωστόσο, ο Μεντβέντεφ με το που πανηγύρισε ο «Νολε» την ισοφάριση στο τάι μπρέικ του δεύτερου, πλησίασε τον 35χρονο και του είπε πως δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο Ρώσος αποφάσισε να αποχωρήσει από το ματς, άγνωστο προς το παρόν το γιατί (πιθανότατα λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε), ο Τζόκοβιτς τον κοιτούσε απορημένος, παρ΄ όλα αυτά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο σημείο εκείνο, με τον Μεντβέντεφ να είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-4 και τον Τζόκοβιτς το δεύτερο με 7-6.

Ήταν η πρώτη φορά στο τουρνουά ATP 500 που ο Τζόκοβιτς έχασε σετ, όπως και ο Μεντβέντεφ, με τον Σέρβο τελικά να παίρνει την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό στην καριέρα του, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για τον κάτοχο 21 grand slam ήταν μόλις το δεύτερο τουρνουά που συμμετέχει μετά την κατάκτηση του Wimbledon και απέχει, πλέον, από μία νίκη για να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στο tour.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει πανεύκολα τον τίτλο στο Τελ Αβίβ και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Η σημερινή ήταν η 11η αναμέτρηση στο tour για τους δύο σπουδαίους τενίστες, με τον Τζόκοβιτς να μετρά 7 νίκες (το τελευταίο τους ραντεβού ήταν πριν ένα χρόνο στο Masters του Παρισιού, με νικητή το «Νόλε»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ