today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ταυτοποιήθηκαν 11 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Άρης πέρσι τον Νοέμβριο

Έντεκα άτομα ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή στον επεισοδιακό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, πέρσι τον Νοέμβριο, στο γήπεδο της Τούμπας, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ. Αξιοποιώντας – μεταξύ άλλων – υλικό από κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, οι παραπάνω κατηγορούνται ότι εισέβαλαν – με καλυμμένα χαρακτηριστικά – στο αγωνιστικό τερέν πετώντας πυρσούς και καπνογόνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης, ενώ, στη συνέχεια, φαίνεται να επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας εναντίον τους πλαστικά καθίσματα, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας 20 έως 53 ετών, κι ανάμεσά τους είναι ένας αλλοδαπός. Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (σε απόπειρα και κατά συναυτουργία), της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όπως επίσης αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις του γηπέδου ανέρχονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων του ΠΑΟΚ, σε 20.000 ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα ίδια επεισόδια είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τέσσερα άτομα και η υπόθεση τους προσδιορίστηκε να δικαστεί (μετά από δύο αναβολές) τον προσεχή Δεκέμβριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ