today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κεραμέως: Άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες η Εκπαίδευση και το Περιβάλλον

Στη Σύνοδο υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, που έλαβε χώρα στην Κύπρο, συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως συμμετείχε στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος, την οποία διοργάνωσε η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), απευθύνοντας την εναρκτήρια ομιλία.

«Καθώς οι κοινωνίες μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, ένα νέο πλαίσιο για την Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως.

Όπως τόνισε, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση και στην ολιστική προσέγγιση της αειφορίας ως έννοιας που θα διατρέχει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, στην ψηφιακή εκπαίδευση και τις δεξιότητες για μελλοντικές θέσεις εργασίας.

Επίσης, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την ψηφιακή εκπαίδευση, όπου απάντησε σε ερωτήματα για τη συμβολή των ψηφιακών εργαλείων στον εμπλουτισμό της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και για τον ρόλο που διαδραμάτισε η πανδημία ως καταλύτης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στο περιθώριο των εργασιών, η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό της, υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για πιθανούς τρόπους περαιτέρω εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για τη σύνδεση εκπαίδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, με έμφαση στις δεξιότητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ