today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Eξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μιας γυναίκας και του γιού της που διαπράχθηκε το 2021 στην Αίγινα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας και του γιού της, που διαπράχθηκε στις 28 Αυγούστου του 2021, στην Αίγινα, όπου διατηρούν ξενοδοχείο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας από 38 έως 47 ετών και ενός 38χρονου Αλβανού, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ηθική αυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και αναβολικών ουσιών.

Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν οι τρεις από τους τέσσερις Έλληνες και ο αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις από τους κατηγορούμενους στις 28 Αυγούστου 2021, πήγαν στην Αίγινα, στο σημείο όπου διέμεναν η γυναίκα με τον γιό της και στη συνέχεια με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τους επιτέθηκαν χρησμοποιώντας σιδερογροθιές και γάντια με σκληρή επένδυση. Αφού τους τραυμάτισαν βαριά, τράπηκαν σε φυγή.

Κίνητρο της επίθεσης φέρεται να ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχε με τα θύματα ένας από τους κατηγορούμενους ως ηθικός αυτουργός. Ειδικότερα, Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ηλικιωμένη γυναίκα με τον γιό της διέμεναν σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα, στο ισόγειο της οποίας διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός. Τα θύματα του είχαν υποβάλει μήνυση για ηχορύπανση και υπήρχαν συνεχείς προστριβές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, κουτί που περιείχε 50 φυσίγγια, αυτοσχέδια μεταλλική ράβδος – ρόπαλο, μεταλλική σιδερογροθιά, ξύλινο ρόπαλο, πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και ρούχα που φέρονται να φορούσαν κατά την επίθεσή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ