today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Νέα πρόκληση Ακαρ: Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε τελετή στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά που είναι με μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα παρακολουθούμε όλα στενά, ανέφερε ο Ακάρ προσθέτοντας: “Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956 και πρόσθεσε ότι Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά το Kardak (Ίμια) το 1997 είναι ένα ορόσημο.

Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες. Είναι τόσο απλό, είπε ο Ακάρ.

Η Ελλάδα έχει διατυπώσει μη ρεαλιστικές αξιώσεις κατά της Τουρκίας και συνεχίζει να μας συκοφαντεί, ανέφερε προσθέτοντας πως η Ελλάδα προσπαθεί να γίνει το θύμα μέσω μιας πολιτικής ψεμάτων και συκοφαντίας. Υπάρχει η “Μεγάλη Ιδέα” που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό.

Οι άλλες χώρες, είναι προκατειλημμένες και ανίκανες να απομονώσουν τα γεγονότα και ασχολούνται με άλλα, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές”, είπε.

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό, ούτε στο πεδίο μάχης ούτε στο τραπέζι, ανέφερε ο Ακαρ προσθέτοντας πως ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ