today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΗΠΑ: Η αστυνομία πόλης της βόρειας Καλιφόρνιας αναζητεί δολοφόνο κατά συρροή

Η αστυνομία στη Στόκτον, στην Καλιφόρνια, δημοσιοποίησε χθες Τρίτη βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εικονίζει «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που θέλει να ανακρίνει για σειρά έξι ανθρωποκτονιών, εκτιμώντας πως ο δράστης πιθανόν είναι δολοφόνος κατά συρροή και βρίσκεται σε «αποστολή».

Οι υποθέσεις αυτές, που έχουν τρομοκρατήσει πολλούς στην πόλη 300.000 κατοίκων σχεδόν εκατό χιλιόμετρα ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, συνδέθηκαν από ιατροδικαστικούς που έκαναν βαλλιστική εξέταση, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Στόκτον, ο Στάνλι Μακφάντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δολοφονίες, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, διαπράχθηκαν από τη 10η Απριλίου ως την 27η Σεπτεμβρίου. Έξι θύματα υπέκυψαν. Το έβδομο, γυναίκα, επέζησε.

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κίνητρο» του δράστη, δήλωσε ο κ. Μακφάντεν, προσθέτοντας ωστόσο πως ο δολοφόνος μοιάζει να «βρίσκεται σε αποστολή».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε ακόμη πως δεν είναι σαφές αν τα θύματα —άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 και 54 ετών— συνδέονται, ή πώς. Όλα δέχθηκαν επιθέσεις στη Στόκτον ή τα περίχωρά της, με εξαίρεση τη μοναδική επιζήσασα, 46χρονη που υπέστη επίθεση στο Όκλαντ.

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που δημοσιοποίησε η αστυνομία της Στόκτον δεν βοηθά πολύ: δείχνει μόνο την πλάτη άνδρα που βαδίζει, τον οποίο ο κ. Μακφάντεν χαρακτήρισε «πρόσωπο ενδιαφέροντος». Διασχίζει διάδρομο στον εξωτερικό χώρο κτιρίου, είτε πολυκατοικίας ή μοτέλ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο άνδρας αυτός είναι ο δράστης των φόνων, είπε πως οι άνδρες του απλά θέλουν προς το παρόν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Κάλεσε τους θεατές να προσέξουν τις «ανομοιόμορφες δρασκελιές» του άνδρα και την όρθια στάση του κορμού του. Πρόσθεσε πως προσφέρεται αμοιβή 125.000 δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε σύλληψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ