today-is-a-good-day
20.5 C
Athens

Αυγενάκης: Η ΕΕ της ΕΠΟ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προτείνει κάτι δημιουργικό και παραγωγικό

Για το θέμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και αυτό της αναστολής των πρωταθλημάτων μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89.4, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πειστεί η ΕΕ της ΕΠΟ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προτείνει κάτι δημιουργικό και παραγωγικό. Διαφορετικά ας ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με το 87% των ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται θάρρος για να παραδεχθούν ότι πήραν μια λάθος απόφαση και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς καθυστέρηση».

Οι βασικές τοποθετήσεις του κ. Αυγενάκη:

«Το 87,5% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας είναι έτοιμα να βάλουν μπρος από αύριο. Για ένα 12,5% ποδοσφαιρικών σωματείων, κάποιοι πρόεδροι ΕΠΣ πήραν την απόφαση για αναστολή και όποια Ένωση ξεκινήσει, να διαγράφεται. Η δημοκρατία που υπηρετεί ο κ. Μπαλτάκος φτάνει μέχρι το σημείο αυτό.

Εμείς είμαστε εδώ να ακούσουμε προτάσεις. Ό,τι συμφωνήσαμε στην τετραμερή συνάντηση που αιτήθηκε η ΕΠΟ, το κάναμε.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι είμαστε ενάντια στην αθλητική αναγνώριση, ενάντια στο Μητρώο, ενάντια στην έκδοση αδειών από την Περιφέρεια. Τι είναι αυτό; Αυτόνομο κρατίδιο νομίζουν ότι είναι;

Καταλαβαίνω να θέλει ο κ. Μπαλτάκος να θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση, καταλαβαίνω να σηκώνουν μπαϊράκι, κάποιοι να δυσκολεύονται, διότι για πρώτη φορά ξεμασκαρώνονται κάποιοι, και χαλάμε μαγαζάκια στη λογική των οικογενειακών επιχειρήσεων. Αναγκάζονται να προσλάβουν προπονητές, που μέχρι πρότινος ήταν αδιανόητο και αναγκάζονται να έχουν οικονομικές δηλώσεις που επίσης το είχαν κρεμάσει στον κόκορα και να τακτοποιηθούν νομικά, λογιστικά και υπηρεσιακά να είναι κύριοι. Όλο αυτό γίνεται για το 12,5 % των σωματείων που δεν ενδιαφέρθηκαν εδώ και δυόμιση χρόνια να συμμορφωθούν;

Ο κ. Μπαλτάκος έκανε μια πολιτική πορεία ακροβατώντας σε ακροδεξιές κορυφές, κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από το προσκήνιο με πολλά παράπονα και απωθημένα και κάποια στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης της ΕΠΟ με την ψήφο των ΕΠΣ.

Δεν μου επιτρέπεται από τον θεσμικό μου ρόλο να ασχοληθώ με φρασεολόγιο που είναι πεζοδρομιακό και λέω δυνατά και καθαρά ότι ως κυβέρνηση βάλαμε στόχο να νοικοκυρέψουμε το αθλητικό οικοδόμημα. Οι νέες διοικήσεις των Ομοσπονδιών συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να γίνει η μεταρρύθμιση. Η ομοσπονδία του βόλεϊ είναι τακτοποιημένη κατά 100%. Υψηλό ποσοστό είναι στο μπάσκετ και στο χάντμπολ. Για ποιο λόγο τιμωρούνται οι νόμιμοι και οι νοικοκυραίοι;

Εγώ σοφός δεν είμαι. Πρακτικός είμαι και θέλω να κάνω δουλειά. Και φυσικά δεν κάνω κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Αν ακούγατε τους διάφορους μεγαλοσχήμονες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και μικρούς παράγοντες των ΕΠΣ, θα με είχαν ανασχηματίσει από το πρώτο εξάμηνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το παραγόμενο έργο. Στο τέλος της ημέρας δεν είναι μόνο η ΕΠΟ και οι πρόεδροι της ΕΠΣ που εκπροσωπούν τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι και εκατοντάδες χιλιάδες υγιείς παράγοντες, προεδρεία άλλων αθλητικών ομοσπονδιών, αθλητές.

Αυτοί οι ελάχιστοι, οι μετρημένοι στα δύο δάχτυλα, θα μπουν σε σειρά. Δεν μπορούν για το χατίρι, τον μικροεγωισμό και τα συμφέροντα των λίγων, που έχουν ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένη διαδρομή, να χαντακώνουν ή να εκβιάσουν στην πλάτη των πολλών. Συντάσσομαι στο πλευρό των γονέων και των ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά σωματεία και των παραγόντων.

Με όλα αυτά που έχουν γίνει και μια ανοιχτή πόρτα στους υπεύθυνους παράγοντες, δεν έχω πρόβλημα να ακούσω τις σκέψεις τους, ακόμα και να τους δεχθώ στο γραφείο μου. Αλλά να μην αλλοιώνει τον βασικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Και εγώ λαμβάνω την ανησυχία όλων. Αυτό που πρέπει να γίνει από τους κατά τόπους.

Να πειστεί η ΕΕ της ΕΠΟ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προτείνει κάτι δημιουργικό και παραγωγικό. Διαφορετικά ας ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με το 87% των ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων. Και οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών σωματείων ότι έχουν ευθύνη, διότι σιωπούν σε μια παράλογη απόφαση.

Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται θάρρος για να παραδεχθούν ότι πήραν μια λάθος απόφαση και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς καθυστέρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ