today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ο Αλ.Ντε Κρόο αντιδρά στα γερμανικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η συσσώρευση εθνικών μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως αυτά που ανακοίνωσε η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει κίνδυνος να αποδυναμώσει την ισορροπία της ενιαίας αγοράς και να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, σημείωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κροο, αναφέρει η εφημερίδα La Libre επικαλούμενη το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

O Αλεξάντερ ντε Κρόο μίλησε στην Ομοσπονδιακή Συμβουλευτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Πράγα.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος» υπέρ ενός «ευρωπαϊκού ενεργειακού μπλοκ», ανέφερε ο Αλεξάντερ Ντε Κροο, «αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το αίσθημα του επείγοντος δεν έχει περάσει σε όλους. Εάν δεν δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε τις καθοριστικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες».

« Είναι επείγον να υπάρξει αυτή η αλλαγή» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο είναι μεταξύ των 15 χωρών που έχουν υπογράψει την επιστολή με την οποία ζητείται γενικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ