today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Μπλίνκεν: Καταδικάζω την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα – Ίδια στάση από τους ΥΠΕΞ Ιαπωνίας και Ν. Κορέας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και οι ομόλογοί του της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας “καταδίκασαν σθεναρά” την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών καταδίκασαν επίσης την αψήφηση από τη Βόρεια Κορέα των πολλαπλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις βαθιά αποσταθεροποιητικές συνέπειες που έχει αυτή για την περιοχή, σημειώνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στην υπεράσπιση της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας εξακολουθεί να είναι “ακλόνητη” και επαναβεβαίωσε την σημασία της στενής τριμερούς συνεργασίας για να οδηγηθεί να “λογοδοτήσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά της” η Πιονγκγιάνγκ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ