today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

ΣΤΑΣΥ: Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης για την επίθεση στην υπεύθυνη του σταθμού «Πευκάκια» – Σωματείο Εργαζομένων: Ελλείψεις στα θέματα ασφάλειας

Καταδικάζει «απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. την επίθεση που δέχθηκε χθες Πέμπτη εν ώρα υπηρεσίας εργαζόμενη της εταιρείας και της εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, στην υπεύθυνη του σταθμού «Πευκάκια» της Γραμμής 1 του Μετρό επιτέθηκε χθες γυναίκα που εμφάνιζε παραβατική συμπεριφορά στην αποβάθρα, ύστερα από σύσταση που της απηύθυνε. Η εργαζόμενη της ΣΤΑ.ΣΥ. τραυματίστηκε στο πρόσωπο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, την ώρα της επίθεσης, στην απέναντι αποβάθρα του σταθμού υπήρχε περίπολο δύο ατόμων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, οι οποίοι άμεσα μετέβησαν στην αποβάθρα του εν εξελίξει συμβάντος και παρενέβησαν στο περιστατικό. Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό της δράστιδος.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης δηλώνοντας πως θα συνδράμει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστεί η δράστης και να της καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ – Ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών εντός του δικτύου

Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ επισημαίνοντας πως ” ο ξυλοδαρμός της συναδέλφου, σταθμάρχη εν ώρα υπηρεσίας, είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα των ελλείψεων σε θέματα ασφάλειας εργαζόμενων και επιβατών εντός του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ..

Από το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και πολλά άλλα, τα οποία έχουν σημειωθεί κατά καιρούς, αναδεικνύουν ξεκάθαρα τα εξής:

1. Η ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχει ορίσει, ως όφειλε, καμία απολύτως διαδικασία για τις περιπτώσεις που το προσωπικό σε σταθμούς και συρμούς, έρχεται αντιμέτωπο με παραβατικές συμπεριφορές.

2. Ήταν απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιρρήσεις των εργαζόμενων για την κατάργηση των στατικών φυλάκων των σταθμών, στην οποία προχώρησε, προ καιρού, η ΣΤΑ.ΣΥ. Σημειωτέον, δε, ότι οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει ανησυχίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μία τέτοια απόφαση.

3. Το σχέδιο «Αριάδνη», στη ΣΤΑ.ΣΥ το οποίο εμπλέκει την Αστυνομία, στην φύλαξη δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι σταθμοί και οι συρμοί, έχει αποδειχτεί κατ’ επανάληψη ανεπαρκές και αναποτελεσματικό.

«Με βάση τα παραπάνω και λόγω των μαζικών μετακινήσεων, που θα γίνουν από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 3/10 με συρμούς στη Γραμμή 1, λόγω αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ και την Ελληνική Αστυνομία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνουν με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σε περίπτωση, δε, που η Αστυνομία δεν λάβει επαρκή μέτρα ή δεν διαθέσει το αναγκαίο προσωπικό, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ως κύρια υπεύθυνη για την ασφάλεια των μετακινήσεων θα πρέπει να λάβει μόνη της κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να μην υπάρξουν βανδαλισμοί σε συρμούς και σταθμούς και να μην κινδυνέψουν επιβάτες και εργαζόμενοι» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ