today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Παπαγιάννης στο thepresident.gr: “Ξέρουμε τις ευθύνες που έχει η φανέλα του Παναθηναϊκού”

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο πιο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού, μιας και είναι συνολικά επτά χρόνια και έτσι χρίστηκε ως αρχηγός, όπου αυτό του δίνει μια έξτρα ευθύνη για τη συνέχεια της δύσκολης και απαιτητικής σεζόν που έρχεται.

Της Βαρβάρας Φανίδη

Ο διεθνής σέντερ των “πρασίνων” και αρχηγός της ομάδας μίλησε στο thepresident.gr, όπου επεσήμανε πως η φετινή σεζόν είναι αρκετά διαφορετική, μιας και έχει αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ και όπως σημείωσε γνωρίζουν από την αρχή τις ευθύνες που φέρει η φανέλα.

Παράλληλα έκανε αναφορά και στο Super Cup, δηλώνοντας πως αυτός ο τίτλος είναι αρκετά σημαντικός και πως είναι πολύ σημαντικό για να κατακτηθεί, ενώ τόνισε πως ο φετινός ρεαλιστικός στόχος της Euroleague είναι η είσοδος στα play off.
Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Για την πρώτη του σεζόν ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, όπου για πρώτη φορά ένας σέντερ γίνεται “captain”: “Η αλήθεια πως ότι είμαι ο πρώτος αρχηγός σέντερ δεν το είχα σκεφτεί καθόλου και δεν είχε περάσει καθόλου από το μυαλό μου. Έχω μεγαλώσει σε αυτήν την ομάδα και ήταν κάτι σαν όνειρο για μένα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή συνολικά 7 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ευθύνη, μιας και αποτελείς παράδειγμα και η ομάδα θα πρέπει να πετυχαίνει τους στόχους της, μέσα από την καλή εικόνα όλων των παικτών”.

Για την νέα ομάδα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και ο συνδετικός κρίκος, που δεν είναι άλλος από τον Αργύρη Πεδουλάκη: “Η φετινή σεζόν είναι αρκετά διαφορετική, καθώς έχουμε πολλές νέες προσθήκες στην ομάδα, με νέο προπονητή. Όσοι έρχονται στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν από την αρχή τις ευθύνες που φέρει η φανέλα, το τι ζητάει ο σύλλογος, αλλά και ο κόσμος. Δεν χρειάζεται σαν αρχηγός να αναφέρω κάτι, γιατί το γνωρίζουν από μόνοι τους. Η ιστορία και τα λάβαρα του γηπέδου μιλάνε από μόνα τους για το τι χρειάζεται. Όσο αναφορά τώρα τον κόουτς Πεδουλάκη, που εμένα με έχει μεγαλώσει από μικρό παιδί, είναι ο ιδανικός άνθρωπος που θα βοηθήσει τόσο τους παλιούς, αλλά και τους νέους παίκτες”.

Για το Super Cup, αλλά και τη δύσκολη σεζόν που έρχεται σε Euroleague και Basket League, και για το dejavu που της περασμένης σεζόν, καθώς ξεκινά με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις εγχώριες υποχρεώσεις, όπως και πέρσι: “Δεν θα το έλεγα ακριβώς dejavu, μιας και φέτος ξεκινάμε στην Ευρώπη με τη Ρεάλ στην έδρα μας. Οι κακές ήττες που κάναμε στην περσινή σεζόν με Άρη και Μονακό ήταν ένα κακό μομέντουμ για εμάς. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Super Cup είναι αρκετά σημαντικό, μιας και η ομάδα οφείλει να δείξει το ποια είναι. Ακόμα δεν έχουμε κάνει προπονήσεις όλοι μαζί, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο. Από κει και μετά κοιτάζουμε τον αγώνα με τη Ρεάλ, αλλά και τα επόμενα παιχνίδια που θα έχουμε στη συνέχεια”.

Για τις μεταγραφές που έγιναν στην περιφέρεια που θα του δώσουν μεγάλες βοήθεια, αλλά το στόχο που έχουν θέσει: “Σίγουρα έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ποιος θα είναι ο ρόλος τους στην ομάδα. Ένας ρεαλιστικός στόχος της φετινής σεζόν είναι να μπούμε στα play off της Euroleague. Το βασικό είναι να έχουμε την ανταγωνιστικότητα με τους άλλους συλλόγους για να μπορούμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει. Πέρσι προσπαθήσαμε, αλλά από τα μέσα της σεζόν και ως ένα σημείο και μετά δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε και “χάσαμε το τρένο”, χάνοντας τις πιθανότητες που είχαμε. Είναι άσχημο να παίζεις παιχνίδια και να ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι το διαφορετικό”

Για τη διαφορετική Euroleague, χωρίς τις ρωσικές ομάδες, αλλά και η επιστροφή μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, που αλλάζει το μπασκετικό χάρτη: “Παίζουμε μεγάλο ρόλο αυτή η διαφορετική συνθήκη. Ο ομάδες από τη Ρωσία έπαιζαν πολύ καλό μπάσκετ και πολύ καλούς παίκτες στα ρόστερ. Όμως και φέτος όλοι οι σύλλογοι είναι είναι πολύ δυνατοί, μιας και έχουν προστεθεί η Βίρτους, η Βαλένθια και η Παρτίζαν, όπου είναι ομάδες που έχουν πλούσια ιστορία και διαθέτουν πολύ καλές και εξαιρετικές μονάδες”.

Για το αν η φετινή διοργάνωση της Euroleague θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών: “Αυτό θα το δείξουν τα ματς, αλλά όλες οι ομάδες είναι πολύ καλά δομημένες και πάρα πολύ καλά ρόστερ αυτό είναι δεδομένο. Εμείς είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ