Σβίγκου: Αυτονόητες οι ευθύνες της Κεντροδεξιάς για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών

ΑΠΕ

«Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών οφείλει να προβληματίσει κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας σήμερα στο “euractiv.Gr”.

«Ακριβώς έναν αιώνα μετά την “πορεία προς τη Ρώμη”, το φάντασμα του φασισμού εμφανίστηκε ξανά στη χώρα που το γέννησε. Είναι αυτονόητες οι ευθύνες της Κεντροδεξιάς, η οποία, όχι μόνο συμμαχεί με την Ακροδεξιά, όπως στην Ιταλία, αλλά και υιοθετεί, σε πλείστες άλλες χώρες της ΕΕ, την ατζέντα της, “κανονικοποιώντας” τον ακροδεξιό λόγο, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία», σημείωσε κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για το μέλλον, οι δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη έχουν μια ιστορική ευθύνη. Να δώσουν με ενότητα και αποφασιστικότητα έναν διμέτωπο αγώνα, κατά της νεοφασιστικής Ακροδεξιάς, αλλά και κατά του νεοφιλελευθερισμού που την τρέφει. Για να είναι νικηφόρος αυτός ο αγώνας, θα πρέπει να βασίζεται σε με μια προγραμματική συμφωνία θεμελιωμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη, την άμβλυνση των ανισοτήτων, με επίκεντρο τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και τις ανάγκες τους. Να απαντήσουμε στον φόβο και τη φτωχοποίηση, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για όλους κι όλες. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, ακόμα και για την ίδια τη Δημοκρατία», τόνισε.