today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μπάιντεν: Μη χρησιμοποιήσετε ως πρόσχημα για αύξηση της τιμή της βενζίνης τον κυκλώνα

Το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν από τη Φλόριντα «δεν συνιστά δικαιολογία» για να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια προειδοποίηση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες.

«Μην τον χρησιμοποιήσετε, επαναλαμβάνω, μην τον χρησιμοποιήσετε ως πρόσχημα για να αυξήσετε την τιμή της βενζίνης», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κηρύσσοντας την έναρξη ενός συνεδρίου αφιερωμένου στη διατροφή. «Δεν είναι δικαιολογία», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο κυκλώνας θα έχει μόνο περιορισμένες και πρόσκαιρες επιπτώσεις στην παραγωγή αμερικανικού αργού.

Η Φλόριντα αναμένει με αγωνία την άφιξη του κυκλώνα, κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, ο οποίος ενισχύεται και θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές» συνέπειες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι συνομίλησε την Τρίτη με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντας, τον Ρον ΝτεΣάντις, έναν από τους σθεναρότερους πολιτικούς αντιπάλους του. Είπε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό και ότι είναι έτοιμα προς διανομή εκατομμύρια λίτρα νερού και γεύματα, καθώς και εκατοντάδες γεννήτριες.

Η τιμή της βενζίνης, που είχε εκτοξευτεί στις αρχές του καλοκαιριού αλλά πλέον έπεσε, είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον Μπάιντεν, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημοκρατικός πρόεδρος επικρίνει τις πετρελαϊκές εταιρίες, τις οποίες κατηγορεί ότι περνούν αμέσως τις αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου στις αντλίες των βενζινάδικων αλλά καθυστερούν να την μειώσουν όταν πέφτει η τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ