today-is-a-good-day
17 C
Athens

Αντιπαράθεση Κ.Καραμανλή – Ν.Παππά για την πώληση του ΟΣΕ

Αντιπαράθεση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά για την πώληση του ΟΣΕ, σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αστικές και υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών. «Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της μεταπολίτευσης. Πήρε μια εταιρεία και την έδωσε για 45 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στον κ. Παππά που ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας του 2020.

Τα 45 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που έδινε η ελληνική δημοκρατία για PSOs (Public Service Obligations) δηλαδή για τις άγονες γραμμές είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: Οι Ιταλοί ξεχρέωσαν την επένδυσή τους σε ένα χρόνο, και έρχεστε τώρα και μιλάτε τώρα γα κάθαρση; [..] Όχι μόνο το κάνατε, αλλά δεν φροντίσατε να υπάρχει ένας μηχανισμός που να ελέγχει τα δρομολόγια, πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς είπε ότι από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρεθεί από την πώληση το τροχαίο υλικό και η ακίνητη περιουσία, ενώ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας και η σύμβαση που ήταν έτοιμη το 2020, και «που υποχρέωνε την τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδύσεις 700 εκατ.». Τα 600 εκατ. κάνανε φτερά, είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι αυτά τα χρήματα είναι 12 φορές η ετήσια αποζημίωση, που «την αφήσατε να πέσει στις τσέπες του αναδόχου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ